Protetika

Stomatološka ordinacija Bušić, Pula

U zubnoj protetici danas postoji više različitih materijala i tehnologija njihove uporabe. U našoj ordinaciji služimo se isključivo biološki kompatibilnim, za zubno meso maksimalno podnošljivim i neiritirajućim materijalom, kao što je bezmetalni, transparentni, monolitni individualno obojani puni cirkonijev oksid (Ceramill Zolid-cirkon). Taj materijal ima daleko najviše prednosti pred svim ostalim dosada poznatim keramikama u usnoj šupljini

Visokopolirani Ceramill Zolid-cirkon jako je tvrd, ne troši se, može se vrlo tanko oblikovati i praktički se ne može slomiti. Još jedna velika prednost jest da se zubni nosači takvih krunica trebaju puno manje brusiti što svakako manje ugrožava njihovu stabilnost. Ceramill Zolid-cirkon dobiva se isključivo kompjuterskim glodanjem crikonskog bloka naknadnim individualnim bojanjem i poliranjem CAD-CAM tehnologijom.

Zubni se nadomjestak računalno planira skeniranjem čeljusnog modela i zatim izrađuje u potpunosti robotiziranom okružju. Precizan dosjed takvih kompjuterskih glodanih krunica je ispod 20 tisućinki milimetra, što znatno smanjuje mogućnost nastajanja karijesa na zubnim nosačima.

Ako se već moramo koristiti metalom, osobito za mobilni zubni namjestak, onda to isključivo radimo u glodanom titanu koji je isto tako lagan, jako čvrst i otporan na koroziju te biološki neškodljiv i dobro podnošljiv za zubno meso (kod takvih krunica nema crnih rubova i neugodnog mirisa iz usta).

Krom kobalt legure prekrivene porculanom upotrebljavamo samo na izričiti zahtjev pacijenta jer su manje biološki kompatibilne.

Teleskopske konus krunice koristimo kod parodontalno oštećenih i malog broja preostalih zuba koji se lako repariraju u slučaju njihova naknadnoga gubitka.

Ordinacija
Usluge
Kontakt
Telefonsko rezerviranje termina:
+385 52 216 344

Email adresa:
ordinacija@implantologija-busic.com

Adresa ordinacije:
Marianijeva 11
52100 Pula, Hrvatska