Laserska terapija

Stomatološka ordinacija Bušić, Pula

U modernoj dentalnoj medicini, u nekim terapijskim postupcima, potpuna učinkovitost može se postići samo laserskim zrakama. Dokazano je da samo Er YAG laser može efikasno i potpuno izliječiti upaljeno koštano tkivo oko hrapavog implantata malim površinskim eksplozijama na tako neravnoj površini te je potpuno osloboditi od bakterija, virusa i gljivica, što stvara pretpostavku za potpuno izliječenje i regeneraciju.

Također jedino ova vrsta laserskog uređaja može djelotvorno i selektivno odstraniti karijes na bolesnome zubu praktički bez bolova i oštećenja zdravog dijela zuba, što je osobito važno u dječjoj stomatologiji. Današnju modernu kiruršku i konzervativnu parodontologiju nije moguće zamisliti bez ove vrste lasera.

Er YAG laser u stanju je otvoriti sluznicu na prethodno postavljenim implantatima bezbolno i u roku nekoliko sekundi bez krvarenja i kirurškog postupka.

Druga vrsta lasera što ga primjenjujemo jest Nd YAG laser koji isto tako ima višestruku primjenu u raznim terapijskim metodama (npr. endodoncija).

Tanko optičko lasersko vlakno, debljine 0.2 mm, uvuče se u zubni kanal nakon odstranjenja živca i u stanju je u nekoliko sekundi učiniti ga sterilnim uništivši sve vrste bakterija, virusa i gljivica što je pretpostavka stopostotnog uspjeha.

Niskodozni laserski antibakterijski fotodinamički terapijski postupak gdje se specijalnom bojom bojaju bakterije u upaljenom tkivu i nakon toga se isto osvjetljava jednu minutu s Helbo laserom koji aktivira fotokemijske procese u mikroorganizmima uništavajući ih, a da pritom ne oštećuje zdrave stanice organizma. Poptuno neškodljivo i bezbolno.

Popis bi bio podugačak kada bismo nabrojali sve mogućnosti uporabe lasera u suvremenoj dentalnoj medicini, od mogućnosti plombiranja zuba, nježnoj regenerativnoj konzervativnoj i kirurškoj parodontologiji, implantološkoj koštanoj kirurgiji, kirurgiji mekih tkiva, endodonciji, dječjoj stomatologiji, izbjeljivanju zuba, biostimulaciji kod zarastanja rana i slično.

Ordinacija
Usluge
Kontakt
Telefonsko rezerviranje termina:
+385 52 216 344

Email adresa:
ordinacija@implantologija-busic.com

Adresa ordinacije:
Marianijeva 11
52100 Pula, Hrvatska