Implantologija

Stomatološka ordinacija Bušić, Pula Stomatološka ordinacija Bušić, Pula Stomatološka ordinacija Bušić, Pula

Implantati i tehnika implantiranja
Zubni je implantat vijak od titana u obliku zubnog korjena koji se malom operacijom čvrsto uvrne u kost. Površina koja dolazi u kontakt s kosti je neravna i u nju urastaju koštane stanice te je direktno spoje za cijeli život (oseointegracija). U tako urasli vijak u kost stavi se drugi vijak koji onda viri van iz čeljusti kao zub nosač, a na njega se ugrađuje fiksni most koji se više ne vadi iz usta. Ukratko o prednosti implantata:

 • Uvijek fiksni i čvrsti zubni nadomjestak
 • Održanje zdravog zubnog tkiva
 • Viša kvaliteta života
 • Predvidivi trošak po predračunu
 • Dugogodišnje iskustvo u terapiji implantatima
 • Terapijske metode bez bolova i straha
 • Kratka faza zarastanja
 • Upotreba visokokvalitetnog materijala
 • Nema ograničenja pri žvakanju i izgovoru
Pored toga, minimalno invazivni računalno vođeni implantološki protokol donosi dodatne prednosti:
 • Rana je mala, bezbolna, brzo zaraste i već drugi dan ste na svom poslu.
 • Isključena mogućnost povreda sinusa i živaca.
 • Koso postavljenje implantata kod nedostatka kosti da se izbjegne nadogradnja koštanog tkiva i uštedi na troškovima. Ugrađujemo fiksni zubni nadomjestak i kod malo preostalog koštanog tkiva.

Fiksni zubi nošeni na implantatima napravljeni u jednome danu
Stradali i od parodontoze rasklimani zubi se odstrane i uz njih se, obično ukoso, postavljaju implantati da bi mogli biti duži. Tako koso i duže postavljeni implantati imaju na sebi grublje navoje za bolje prijanjanje u preostalu kost. U njih se odmah, u istoj seansi uvijaju nadogradnje pod kutem, koji onda vire van iz zubnog mesa kao zub nosač. Nakon šivanja zubnog mesa, takav titanski nosač se odmah opterećuje privremenim zubima od specijalne tvrde, računalno glodane plastike. Nakon što tkivo zacijeli i oko implantata se formira novo, meko tkivo, tada se taj plastični zubni nadomjestak zamjenjuje s biokompatibilnim cirkonskim zubnim nadomjeskom. Na taj način pacijent ni jedan dan tijekom cijele terapije  nije bez zuba. Bolovi nakon takve operacije su neznatni i daju se lako kontrolirati anelgeticima. Jednom u kost urasli (oseointegrirani) implantati funkcioniraju dok ste živi i treba ih dva puta dnevno njegovati i čistiti te jednom godišnje kontrolirati. Ako već imate gornju ili donju totalnu protezu, ispod njih zbog opterećenja često nestaje kost. U tim slučajevima pomaže ova metoda kojom se spašava preostalo koštano tkivo.

Nadogradnja koštanog tkiva u gornjoj i donjoj čeljusti (augmentacija)
Ako nedostaje koštanog tkiva u horizontalnoj i vertikalnoj dimenziji, može se danas raznim metodama nadograditi i ispuniti takve defekte. Mi to obično radimo sandwich osteotomijom i koštanim blok tranplantatima dobivenim piezokirurškim metodama. Kod nedostatka kosti kod gornjih postranih zuba koristimo se podizanjem poda maksilarnog sinusa lateralnim ortogradnim pristupom ili po mogućnosti alveolarnim pristupom po Sommersu. Koristimo se isključivo njemačkim implantatima s konusnim spojem koji je potpuno bakterijski brtvljen (ispod 1 tisućitog dijela milimetra) i bez neugodnog mirisa iz usta.
Ordinacija
Usluge
Kontakt
Telefonsko rezerviranje termina:
+385 52 216 344

Email adresa:
ordinacija@implantologija-busic.com

Adresa ordinacije:
Marianijeva 11
52100 Pula, Hrvatska