3D i 2D dijagnostika

3D roentgen Pax-duo 3D*12

3D dijagnostika
Cone Beam tehnika slična je kompjuterskoj tomografiji (CT) ali s mnogo boljom kvalitetom slike te, što je još važnije, nekoliko desetina puta manjem zračenju. Specijalno za dijagnostiku kirurških zahvata u dentalnoj implantologiji, ona je daleko ispred svih dosad poznatih rengenskih pretraga. Prije svakog postavljanja implantata pomoću ovakvog postupka moguće je vrlo precizno prikazati koštanu strukturu gornje i donje čeljusti.

Snimanje uređajem Pax-duo 3D*12 traje oko 20 sekundi i nakon nekoliko minuta dobivamo na ekranu preciznu trodimenzionalnu sliku kojom možemo vrlo precizno predvidjeti uspjeh našeg terapijskog plana što se tiče obima, a naravno i cijene samog postupka. Snimku je vrlo jednostavno pohraniti na CD i pacijent je slobodan s njom raspolagati te se, ako želi, konzultirati s drugim kolegama ili ORL liječnicima jer su na njemu jasno prikazane strukture nosa i sinusa u gornjoj čeljusti.

Ova vrsta dijagnostike neophodna je kod kirurškog odrstranjenja retiniranih i neizraslih umnjaka, kirurškog odstranjenja granuloma, nejasnih zubobolja, čeljusnih cista, džepova u zubnom mesu nastalih parodontitisom i otkrivanja raznih vrsta upala između korijenova višekorijenskih zuba.

2D panoramska dijagnostika
Digitalnu 2D panoramsku niskozračeću dijagnostiku koristimo za manje terapijske postupke kao što su rano otkrivanje karijesa, lakših vrsta parodontitisa i slično.

Intraoralna
Intraoralna 2D digitalna senzor-dijagnostika služi za rasvjetljavanje nejasnih slučajeva na pojedinačnim zubima. Nova PSPIX rengenska tehnologija s 1mm tankim fosfornim folijama koje se mogu ugodno pozicionirati u usnoj šupljini što je osobito bitno kod djece.

Ordinacija
Usluge
Kontakt
Telefonsko rezerviranje termina:
+385 52 216 344

Email adresa:
ordinacija@implantologija-busic.com

Adresa ordinacije:
Marianijeva 11
52100 Pula, Hrvatska